De Ambassadeurs
Wij hadden het idee dat "onze" herplaats- en asielbouviers naast onze hulp best nog een steuntje in de rug konden gebruiken. Zeg maar rustig: steun. Die hebben wij en zij gevonden, en daar zijn we ongelooflijk blij mee en ontzettend trots op..........                                   
Wij stellen daarom met heel veel genoegen de ambassadeurs van de herplaats- en asielbouviers van Bouviersupporters aan u voor:


                      de heer en mevrouw H.K. Krah, van kennel Dafzicht.
En geven hen heel graag het woord!

Onze (schoon-)vader, Coen Semler, besloot een fiks aantal jaren geleden dat het ras bouvier absoluut niet de waardering kreeg die het verdiende. Zijn uiterlijk bevestigde de afschrikwekkende verhalen die over de bouvier de ronde deden: een gevaarlijke, angstaanjagende waakhond. Dit beeld, zowel qua uiterlijk als karakter, deed de bouvier veel te kort. Met veel liefde voor en verstand van het ras bouvier heeft hij er voor zorg gedragen dat de huidige bouvier een geliefd huisdier is. Die wordt geprezen om zijn karakter en uiterlijk. Die nog steeds waakt en beschermend is voor zijn gezin. Die eerlijk is, betrouwbaar, loyaal. Maar daarnaast ook het beeld uitstraalt van heerlijke knuffelbeer die de bouvier nou eenmaal is.Toen de vraag kwam of wij ons samen met Bouviersupporters, op onze eigen wijze en binnen onze eigen mogelijkheden, voor de minder bedeelde bouviers wilden inzetten, hoefden wij dan ook niet lang na te denken. Tot op de dag van vandaag voelen wij ons nog steeds min of meer de „beschermers? van de huisvriend de bouvier; het zit in onze genen. Met of zonder stamboom, gewenst of ongewenst. De liefde voor het ras is en blijft groot.
Waarom maken wij ons zo hard voor de bouviers? Omdat wij het ras kennen, hun eigenzinnigheid, trouw, loyaliteit, waakzaamheid, zorg, bescherming en knuffelpartijen zo ongelooflijk op waarde weten te schatten. Omdat we weten over wat voor enorm aanpassingsvermogen deze honden beschikken en juist daarom niet alleen een tweede kans verdienen, ze zullen hem ook met vier poten aanpakken. En degenen die hem die kans bieden, zullen daarvoor dik, heel dik, worden beloond.

De heer en mevrouw H.K. Krah Ambassadeurs van Bouviersupporters 


Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019