Babs
 
Naam
Babs
Geboortedatum:
anderhalf jaar
Geslacht:
Teef

Het verhaal begint in oktober 2013 met een mail waarin de stiefdochter van meneer X de ongeveer zeven maanden oude Babs ter herplaatsing aanbiedt. Zij was met haar stiefvader mee geweest de pup van toen 8 weken bij een fokker te halen. Babs woont in BelgiŽ.
Stiefvader heeft geen zin en energie meer om met de hond bezig te zijn. Wil haar eigenlijk (illegaal) laten couperen aan de oren!!!  Haalt haar niet aan. Volgens hem moet je honden niet knuffelen of aanraken. Hondje zit nu in haar uppie in een schuur en anderen laten haar soms uit. Verder doet hij helemaal niets met haar.
Een van de teamleden was opslag verliefd op haar en wilde haar adopteren. Echter wilde meneer toen de hond niet meer afstaan. Helaas. Arm hondje.
Mocht meneer van gedachten veranderen belt de stiefdochter weer.
Babs de hond die team bouviersupporters dagenlang uit de slaap hield.
Toen er op 14 februari 2014 een blond teefje genaamd Babs uit die omgeving op de site van een asiel verscheen gingen er bij ons allemaal bellen rinkelen.
De omschrijving: Arme Babs, een jonge bouvierdame van ongeveer anderhalf, werd loslopend gevonden maar was helemaal verzwakt. Haar vacht was zodanig verwaarloosd dat
ze helemaal moest worden geschoren, een waar vilt tapijt werd van haar afgehaald.. Babs was zeer angstig toen ze binnen kwam, maar is nu al behoorlijk opengebloeid. Wel schrikt ze van zeer plotse bewegingen, naar auto's valt ze uit en tijdens het trimmen hapte ze af en toe
(zonder raak te happen) maar dat is wel te begrijpen gezien de pijn ze moet hebben gehad van die samengeklitte haren. Babs is nog zeer jong en heeft dus nog een heel leven voor zich, hopelijk mag ze dat delen met baasjes die oprecht om haar geven, en die haar de verzorging gaan bieden die ze verdient.

Wij waren ervan overtuigd dat het DE Babs was.
Contact met het asiel en de stiefdochter opgenomen.
De stiefdochter meldde dat Babs al die tijd bij haar stiefvader in BelgiŽ is geweest maar nu is weggelopen.
Van het asiel ontvingen we bericht dat de chip inderdaad op naam van meneer X stond en dat Babs vreselijk verwaarloosd en in een hele slechte conditie op 1 kilometer van het huis was gevonden. Zij waren met de politie en de fod aan het overleggen om Babs in beslag te nemen.
Daarom weer met de stiefdochter gebeld. Zij wist niet wanneer en hoe Babs ontsnapt is. Babs was zoals altijd in de tuin en kon daar niet uit (was ook nog nooit weggeweest). Tuin is
afgezet met een hoge omheining. Uiteindelijk moet ze over de omheining gesprongen zijn.  Wat een wonder is. Babs is zo verschrikkelijk mager en in zo’n slechte conditie. Dat ze werkelijk met haar laatste krachten over de omheining gesprongen moet zijn, haar enige weg om te overleven (zo typisch Bouvier). De baas heeft geen enkele moeite gedaan om naar haar op zoek te gaan.

Om de inbeslagname te laten lukken zijn er naast de foto’s van voor en na het scheren, een verslag van de dierenarts belastende verklaringen afgelegd. En kregen wij bericht dat Babs niet meer terug hoeft naar de eigenaar. Hij moest alleen nog de afstandverklaring tekenen anders volgde er een inbeslagname.


Het plekje bij het teamlid was inmiddels niet meer beschikbaar daarom mensen van de wachtlijst benaderd. Er zijn belangstellende kennis gaan maken, maar durfde het niet aan met Babs. Babs heeft baknijd en zij een dove, blinde 19-jarige kat. Dus de volgende belangstellende benadert. Zij zagen het al helemaal zitten met Babs.

Op 24 februari heeft meneer X de afstandsverklaring getekend en kon Babs zaterdag 1 maart verhuizen.

Zaterdag 1 maart zijn de belangstellende naar Babs gegaan. Het klikte super en Babs ging mee.
De baasjes zijn al helemaal verliefd op Babs die ondanks zo'n slechte start zo'n lieverd is gebleven. Na een lange autorit is ze gearriveerd op haar zo gegunde nieuwe warme plek, haar mand stond letterlijk al klaar voor haar en kan eindelijk haar nieuwe start beginnen en dat is gelijk al begonnen met een mooie nieuwe naam..Lyta.


Het gaat geweldig met haar. Ze past zich heel goed aan, aan haar nieuwe leven.
1 maart 2014:
Wij wensen  de nieuwe baasjes alle geluk met deze leuke bouvierdame! Wij hopen dat jullie beide andere dames haar een heleboel kunnen leren over hoe je een fijn hondenleven kunt hebben en reken er maar op dat wij binnenkort bij jullie op de stoep staan hoor. Deze dame heeft een heel bijzonder plekje in het hart van alle teamleden!!

Natuurlijk gaat er ook een heel groot DANK JE WEL naar de stiefdochter, de eigenaresse en medewerkers van asiel Dieren in Nood en de politie die zich zo hebben ingezet voor Babs zodat ze nooit meer terug hoefde naar haar oude baas!!

Dappere Babs / Lyta die het heft in eigen poot heeft genomen naar een beter leven.
Wij zijn blij dat wij je een handje hebben kunnen helpen en wensen je nog een lang en gelukkig leven.

Update 10 maart 2014:
Wij hebben sites zoals marktplaats in de gaten gehouden of zij daar misschien aangeboden werd. Dit is echter niet het geval geweest. Wel een hond die op haar leek, maar in Nederland woonde en vanwege een scheiding verhuizen moest. Voor de duidelijkheid
Babs heeft nooit op marktplaats gestaan.

Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019