Omschrijving:

Buster is een erg aanhankelijke maar onzekere hond, kan niet omgaan met de andere hond. Waar hij woont hebben ze een café aan huis en Buster raakt erg in de stress met bv carnavals-activiteiten, oud en nieuw, motoren die stoppen bij het terras.


Update 01-12-2013

Buster is vandaag door zijn oude baasjes naar een pension van de Interessengemeinschaft Bouvier des Flandres in Duitsland gebracht. Zij gaan met hem trainen om hem van zijn angsten af te helpen en hem zo de kans op een nieuw thuis te geven.
Zijn oude eigenaren hebben dit zelf ook geprobeerd, zijn met hem o.l.v. Een honden gedragstrainer aan de slag geweest. Echter ontbreekt hen de tijd om die training verder te doen.


De eerste berichten die wij van de Interessengemeinschaft over Buster hebben ontvangen zijn positief.

01-12-2013

Buster is twee uur geleden aangekomen. Hij had een muilkorf om, omdat hij zou bijten als hij harde geluiden ( een brommer of zoiets) zou horen. Zijn verzorgster ziet dat op dit moment iets anders. Hij is waarschijnlijk een beetje verlegen, maar vraagt wel om aandacht. Buster moet nu eerst tot rust komen. Zijn eigenaar vertelde dat hij in de tuin nog een egel opgegeten heeft. Met teven lijkt het heel goed te gaan.

02/12-2013

Kort verslag van het pension: super hond, lief en knuffelig. Is wel een zeer mooie vent. Tot nu toe toont hij geen afwijkingen, morgen wordt de eerste wandeling gemaakt.


Jantina heeft daarna ook nog contact gehad met de oude eigenaren van Buster.
Zij hadden een goed gevoel over het pension. Het was voor hen een zeer emotionele dag. Het gaat hen toch aan het hart, dat ze Buster hebben weggedaan Er is veel aan hen gelegen dat Buster goed terecht komt. Zij hebben aan ons een donatie gedaan. Welke wij met een kleine aanvulling uit onze kas gelijk naar de Interessengemeinschaft hebben overgemaakt als bijdrage in de kosten voor de verzorging en training van Buster.

13-12-2013

Buster  is vanaf het begin een vriendelijke en zeer mensgerichte hond, die alle mensen van de Tannenhof zeer graag mag. Hij verheugd zich helemaal als iemand naar hem toe komt en om hem bekommert en is teleurgesteld wanneer hij weer alleen wordt gelaten.
De angst voor mensen en plotselinge geluiden is zijn verzorgers tot nu toe nog niet opgevallen, eigenlijk is hij zeer relaxt, als het ergens luidruchtig wordt.
Wel heeft hij problemen met andere honden. Niet echt agressief maar hij is dan nogal gespannen bij het zien van andere dieren. Wanneer men hem echter zekerheid geeft, komt hij weer tot rust.
Buster is een beeldschone kerel, heeft ook ogenschijnlijk geen gezondheidsproblemen.


15-01-2014


Buster is verhuisd, hij woont nu bij een echtpaar.
Zij hebben er veel tijd in gestoken, hem meerdere malen bezocht en zijn 2 dagen gebleven voor de verhuizing voor nog adviezen en bijscholing, dat werkte perfect.
De nieuwe eigenaren kunnen goed omgaan met het gedrag van Buster naar andere honden,  omdat zij dat gewend zijn van hun vorige hond.
Iedereen is zeer blij en hoopt dat het goed blijft gaan. Buster
Naam
Buster
Geboortedatum:
02-10-2010
Geslacht:
Reu
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019