Omschrijving:


Dana heeft nog al problemen met vreemde mensen op het erf. Ze wil dan nog wel eens happen, ze heeft echter nog nooit doorgebeten. Bij ons komen veel bezoekers. We willen voorkomen dat er echt wat gebeurt. Ze is met vreemden niet 100% te vertrouwen.

Dana is voor ons zelf en de kinderen ontzettend lief. Ook de mensen en personeel die hier vaker komen gaat prima. We zoeken een plek waar ze lekker veel buiten kan zijn, bij voorkeur landelijk en waar het rustiger is dan bij ons.


Update 20 september:

Dana is geplaatst!

Berichtje van oude baasje:

Het is allemaal super gegaan kon haar daar met een gerust hart achterlaten.
Lieve mensen en een mooi terrein om te waken. Dit geeft mij echt een goed gevoel, ze heeft haar gouden mand met platina rand gevonden.
Bedankt voor de bemiddeling.


Berichtje van de dochter van de nieuwe bazen:

Dana is echt een schatje zeg! Ik ben zelf meer een kattenmens, maar ze heeft mijn hart wel gestolen. Zelden mens en hond ZO blij met elkaar gezien als Dana en mijn ouders!

We hebben de indruk dat er de laatste tijd niet zo goed voor haar gezorgd is: haar vacht is tot op de huid vervilt en op haar neus heeft ze een plek waar even naar  gekeken moet worden.
Mijn moeder heeft al een afspraak gemaakt met de trimster die daar aan huis komt en de veearts laten ze even naar haar neus kijken.

En, oja… Dana moest noodgedwongen een iets andere naam krijgen. Over het hoe en waarom daarvan, lees je meer in mijn stukje.

Het is zondagochtend. Ik rij vanuit mijn woonplaats naar m'n moeder en stiefvader op het platteland. Twee maanden geleden is hun bouvier Sascha dood gegaan. Tien jaar oud. Verdrietig allemaal, maar mijn bezoek heeft een alles behalve verdrietige aanleiding: er is een nieuwe bouvier!


Direct na Sascha's dood ging ik op zoek naar een nieuwe hond voor mijn ouders. Het liefst een bouvier natuurlijk, want eens een bouvier, altijd een bouvier, heb ik me laten vertellen.

Het lukte niet om op eigen houtje een boef te vinden die geschikt was voor mijn ouders: ze wilden graag een iets oudere hond, gewend aan leven 'op de boeren buiten' en paarden, niet wegloperig, maar wel waaks. Eerlijk gezegd zakte de moed een beetje in mijn schoenen...

Totdat ik de site van Stichting Bouviersupporters vond. Met het idee: niet geschoten is altijd mis, vulde ik het aanmeldingsformulier in. Jantina reageerde direct via WhatsApp: ze ging op zoek naar een geschikte boef.

En negen dagen later ging de telefoon: Jantina had een match! Met Dana, een bouvier van 1,5 jaar oud. Een lieverd en - O Wonder - gewend met paarden! We spraken af op bezoek te gaan bij Dana zodra ik terug was van vakantie, omdat ik als chauffeur zou dienen.

Ook het baasje van Dana was blij dat het er op leek dat ze een goed en warm nest voor haar hond had gevonden. Zo blij dat ze aanbood om Dana vanuit Gelderland naar Zeeland te komen brengen. Ze trof daar, zo zegt ze zelf, een gouden mand met een platina rand. Ze liet Dana met een gerust hart achter.

Vandaar dat ik op zondagochtend, 3 weken na het inschrijven bij de Bouviersupporters, op 'kraamvisite' ga bij Dana. Ze staat in de keuken als ik haar voor het eerst zie: naast mijn moeder, die koffie zet. Alsof ze daar haar hele leven al heeft gestaan! Daarna loopt ze mee naar buiten met mijn stiefvader, die boontjes plukt.

Dana is blij, mijn moeder en stiefvader in de wolken. Buiten rent ze van me weg en me weer tegemoet als een jong veulen. Nou Jantina, denk ik, we hebben een match, hoor!

Dana is inmiddels omgedoopt tot Wana, omdat 1 van de kleindochters ook Dana heet. En Wana, de heks uit het vastenavondfeest in Bergen op Zoom, bracht ook veel geluk voor mensen die goed voor haar zorgden.

Dana
Naam
Dana
Geboortedatum:
31-03-2013
Geslacht:
Teef
Ras
Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019