Boris is een prachtige boef uit de werklijn maar is niet geschikt voor KNPV. Hij wil wel graag werken voor zijn baas dus we zoeken iemand die, naast dat hij lekker huis- en gezinshond kan zijn ook met hem gaat speuren, IPO ( met Boris is getest of hij op een mouw wil bijten, en ja hoor, dat lukt best…..) of een andere vorm van sport.
Met lange wandelingen maak je hem ook helemaal blij.


Ervaring van Jantina:

Boris vertoonde bij zijn eerste baas flink wat asociaal gedrag naar bezoekers die het erf betraden, er waren ook al een aantal bijtincidenten geweest, daardoor kon hij niet blijven en hebben we gezocht naar een mooie plek voor hem en gevonden…. dachten we…..
Helaas vertoonde Boris ook op dit adres niet het gewenste gedrag m.n. naar bezoekers, kinderen en andere honden.
Dit werd van kwaad tot erger, hij kon hier dus ook niet blijven. Met hulp van M.O. kon Boris 2 weken geleden verhuizen naar een tijdelijk opvangadres. Deze man (D) was zeer ervaren in IPO en KNPV en had met zijn mechelaars zeer goede resultaten behaald. Momenteel heeft hij geen hond waar hij mee traint en hij zag er wel een uitdaging in om met Boris aan de slag te gaan zodat hij beter te herplaatsen zou zijn na enige tijd.

Boris was wel toe aan een trimbeurt en D. kon wel enige uitleg krijgen over de vachtverzorging van een boef ( die toch ietsje anders is dan van een mechelaar)
Dus toog ik vandaag met ietwat gemengde gevoelens naar Enschede. Je hebt toch in je achterhoofd wat Boris met bezoek uitspookte bij zijn eerste 2 adressen. En nu had ik wel gehoord dat hij al 180 graden bijgedraaid was, maar toch….
Boris
Daar aangekomen zat Boris nog even in z’n bench. Eerst maar eens alle trimspullen op de plek zetten. Ik nam plaats op de bank en Boris werd uit de bench gelaten. Nou, en toen had ik dus een grote boef van 55 kg. op schoot die alleen maar heel erg happy was. In het huis liepen nog 2 hele jonge kindjes rond en 2 kleine hondjes.
Ik was zeer onder de indruk hoe Boris met de kindjes omging. De kindjes werden uiteraard goed begeleidt door papa, maar als je zag hoe voorzichtig Boris koekjes aanpakte met z’n lippen…. onvoorstelbaar. Ook de andere hondjes zijn geen enkel probleem, terwijl het toch ook reutjes zijn met een zeer uitgesproken “eigen willetje” tja, daar zijn het terriërs voor.
Boris is al enorm gericht op z’n nieuwe baas D. Boris volgde alle commando’s keurig netjes op. Ik zag een totaal relaxte hond.
Toen Boris maar eens op tafel en kijken wat hij kende. D. had hem al regelmatig geborsteld en dat vond meneertje maar wat fijn. De scheermachine ging aan… geen probleem. Oren kort scheren, platte dakje scheren, geen enkel probleem. Na het scheren verder met kam en schaar, geen enkel probleem. Een continue kwispelende staart alsof er een nieuwe batterij in zat. Wat een heerlijke hond om op de trimtafel te hebben.
Na dikke 2 uur zag meneertje er piekfijn uit, bleek hij toch wat minder dik dan aanvankelijk werd gedacht.

Na de welverdiende koffie zijn we maar eens aan de wandel gegaan want natuurlijk wilde ik weten hoe meneertje zich buiten gedroeg. Nou, aan 1 vingertje kon hij uitgelaten worden, zelfs het zoontje kon met hem lopen. Auto’s, trein, fietsers, wandelaars … eitje…. keurig wachten bij de stoeprand op commando.

1 klein dingetje, hij vindt niet elke andere grote hond leuk, nou, dat geeft toch niks…. heb ik ook wel eens hoor. Op naar het losloopveld in de buurt, daar ging hij lekker even uit z’n dak, racen en gek doen. Er kwamen wat voorbijgangers kijken, die werden vrolijk begroet.
De buurman rijdt in een scootmobiel en neemt Boris regelmatig mee voor een lange wandeling, hij loopt keurig mee naast de scootmobiel.
Van enige agressie is totaal niets meer te bespeuren, Boris is gewoon 55 kg. blije boef.
D. blijft voorlopig nog even met hem trainen en situaties uittesten. Zo gaat hij bv dit weekend mee naar de stad naar de marathon. Lekker veel mensen en lawaai…. kijken hoe meneertje dat oppakt. Ook gaat hij nog een keer mee met D. naar het werk. ( beveiliging),

Uit dit hele verhaal blijkt wel dat Boris duidelijk iemand nodig heeft die hem leiding geeft en consequent is. Ben jij die leider dan heb je een gouden boef, ben je dat niet dan neemt Boris de leiding over en kan het dus heel vervelend worden.
Naam
Boris
Geboortedatum:
van mei 2012
Geslacht:
Reu
Ras
Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019