Update 16 december: Boef is GEPLAATST!

Vandaag was er een kennismaking. Er was een enorme klik en deze mensen hebben Boef gelijk meegenomen.
Boef is met een ouder echtpaar meegegaan waar ze nooit alleen thuis hoeft te zijn.
Ze zijn goed thuis aangekomen.
Boef is gelijk op een plekje neergeploft en is heel tevreden.

Update 14 december: De mediciijnen slaan aan. Ze heeft weer een heel dun donslaagje op haar rug.

Op 1 december 2015 kregen wij een mail van iemand die een aantal weken geleden een Bouvierteefje van 9 jaar had opgevangen.
Boef is erg lief. Ze kan met alle kinderen, is zindelijk, kan alleen thuis zijn, is een genot om mee te wandelen en vindt auto rijden het einde. Buiten gaat het prima met andere honden, maar in huis niet.
Dat was nu het probleem. Het ging echt niet met zijn eigen honden (ook teefjes). Bovendien had hij nog andere priveproblemen gekregen.

Toen hij contact probeerde op te nemen met de eigenaar van Boef bleek deze met de noorderzon vertrokken. Wij van Stichting Bouviersupporters hebben het telefoonnummer gebeld wat in de databank bij het chipnummer van Boef staat en dat nummer bleek inderdaad afgesloten.
Nu had hij dus echt een probleem en wilde haar niet zomaar naar asiel doen. Of wij hem konden helpen. Natuurlijk.

Boef bleek ook een huidprobleem te hebben. De oude eigenaar had gezegd dat het niet erg was. De man die haar opgevangen heeft, heeft haar steeds gewassen met Badedas en smeerde haar huid in met AloŽ Vera.
Twee dagen later kregen we weer mail. Boef had gevochten met zijn teefjes (of zijn teefjes met haar). Ze had nu een wond aan haar poot en staart. Ze moest zo snel mogelijk weg.

Daarom hebben we aan de Interessengemeinschaft Bouvier des Flandres gevraagd of het mogelijk was dat Boef in het pension de Tannenhof opgenomen kon worden. Dat was geen enkel probleem. Op 4 december jl. heeft hij Boef daar heen gebracht.


8 december

7 december heeft de dierenarts bloed afgenomen wat op allerlei dingen onderzocht wordt. De huid is heel droog en wordt elke dag ingevet met AloŽ Vera. Ook heeft ze zalf gekregen voor haar ontstoken ogen. Daarnaast een langdurig werkende antibiotica voor de ontstoken bijtwonden. Dit zijn al oudere bijtwonden die zijn gaan etteren.
Ze liet zich alles welgevallen, het is een vreselijk lieve hond!
Tegen de kou krijgt zij een dekje om.
Boef
11 december

Uit het bloedonderzoek blijkt dat haar schildklier niet goed functioneert. Dit verklaart haar kaalheid. Zonder medicatie was dit nooit goed gekomen. Ze zit dus nu voor de rest van haar leven aan een pilletje vast.
Ook waren haar leverwaardes niet helemaal 100%, dit was echter nog niet verontrustend. Daarnaast krijgt ze de antibiotica en een vitamine/ mineralenkuur. Over vier weken moet ze weer op controle.
Verder gaat het heel goed met haar. Ze heeft een leuk Bouviervriendje waar ze het heel goed mee kan vinden. Ze heeft al helemaal haar draai gevonden. Ze is vreselijk lief en aanhankelijk.

Wij hebben een donatie naar de Interessengemeinschaft Bouvier des Flandres gedaan.Welke gebruikt is voor de dierenartskosten.

Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019