Eind februari 2015 verscheen er op marktplaats een advertentie waarin de hond te koop werd aangeboden door een handelaar.
Enkele weken eerder had zij ook al op marktplaats gestaan. Wij hebben toen onze hulp aangeboden, echter deze hulp werd afgeslagen.
Iemand die op de wachtlijst stond heeft contact met deze adverteerder gehad en die vertelde ons dat de hond geboren is uit een gelegenheidsnestje en is verkocht aan deze hoog bejaarde man. Bij deze man leefde ze op het erf en in de varkensschuur. Ze kent niets, is niet opgevoed en is niet zindelijk. Het oude mannetje wilde van haar af, hij kon niet met haar omgaan, had altijd boerenfoxjes gehad en had nooit gedacht dat een bouvier zo groot zou worden. Hij wilde ook persé het bedrag voor haar hebben wat hij ook betaald had.

Op een gegeven moment was zij van Marktplaats af en nu dook zij echter weer op………...de hond was in handen gevallen van een handelaar.


Nu zijn wij van mening dat het wegkopen van Bouviers en andere honden bij handelaren geen oplossing is, maar door een ervaring in het verleden is er voor deze hond een uitzondering gemaakt.
In het verleden is er door deze handelaar een hond aangeboden die van adres naar adres is gegaan en uiteindelijk op straat zwervend naar een asiel gebracht is. We waren bang dat haar door de misleidende advertentie ook dit lot zou treffen.

De inhoud van de advertentie was, op de afstamming en cd na, onjuist! In de advertentie stond dat ze goed luistert en in huis gewend is. De hond is niet zindelijk, kwam nooit in huis en kent geen commando's. Als er werd af gegaan op de informatie die in de advertentie stond, kon dat wel eens goed fout lopen en zou ze weer op marktplaats komen.Of ze zou onderdwang moeten leren bijten om in een of andere bewakingsdienst te werk gesteld te worden. Hier is ze totaal niet geschikt voor.

Bovendien bestond het gevaar dat ze als puppiefabriek gebruikt zou gaan worden. Ze heeft namelijk een mooie stamboom en in advertentie stond dat ze rondom geröntgend was op heupen, rug en ellebogen en 100% goed bevonden. Dat ze een zeer mooie type boef is en er nog niet mee gefokt is.

In samenwerking met de Interessengemeinschaft werd een plan bedacht en werd er een oproep via facebook gedaan wie haar eventueel zou kunnen halen. Ze kon worden opgevangen bij Tierpension Tannenhof in de Eifel in Duitsland. Hier zijn al meerdere bouviers gerehabiliteerd en deze honden hebben inmiddels een mooi plekje gevonden.

Al snel melden zich  mensen bij ons die haar wel weg wilden halen bij deze handelaar om haar vervolgens door te brengen naar de Eifel. De afspraak werd gemaakt en zondag 1 maart zijn zij op pad gegaan. Hebben haar meegenomen en naar de Eifel gebracht.

Eerste indruk van deze mensen.... Het is een heel open en vriendelijk hondje, ietwat aan de slanke kant, nogal onstuimig ( leeftijd ?), in de auto was ze heel rustig en heeft de lange reis goed doorstaan. Zij is zeker te trainen zodat zij binnen afzienbare tijd kan verhuizen naar haar definitieve nieuwe thuis.


Hierbij willen wij deze mensen enorm bedanken, wat een reis hebben zij moeten maken om de hond op te halen naar de Eifel te brengen !! ( 750 km)

Eerste bericht van de Tannenhof.... Met de hond gaat het goed, wat een leuke hond. Zij leeft nu samen met een kruising reu en dat gaat prima, die 2 kunnen het goed vinden met elkaar. Dit gaat zeker goed komen!. Ze eet goed en de uitwerpselen zien er goed uit. Is zeer leergierig, snap na 1 keer wat de bedoeling. Ze zal snel herplaatst kunnen worden.


Van veel lieve mensen hebben wij een donatie mogen ontvangen voor Ruva. Mede namens de  Interessengemeinschaft Bouvier des Flandres  bedanken wij hen heel hartelijk.


Update 3 maart

Nadat wij het verhaal van Ruva op ons facebook geplaatst hebben kregen wij een bericht van iemand die op onze wachtlijst stond. Zij hadden heel veel interesse in Ruva. Zij hebben ervaring met honden met een probleem. Na overleg met de mensen van de Tannenhof en de IG werd er besloten dat zij vrijdag 6 maart konden kennismaken.

Ruva maakt het goed. Ze heeft vandaag haar entingen gehad.

Update 6 maart

Ruva heeft zulke stappen vooruit gemaakt dat zij meteen op proef met deze mensen mee mocht.

Van hen kregen we een bericht:
Ruva
Naam
Ruva
Geboortedatum:
van 02-2013
Geslacht:
Teef
Ras
Bouvier
We zijn vanmorgen om 5 uur al vertrokken om de spits te vermijden. Dus om 10 uur stonden we al bij de Tannenhof. R. was gelukkig al aanwezig. Eerst even binnen kennis gemaakt. Ik schrok wel een beetje, want ze is echt mager. Toen onze hond uit de auto gehaald en samen aan de wandel. Ruva heeft wel even gesnuffeld aan haar, maar vond het eigenlijk wel prima. Ruva is een spring in het veld, maar op de terugweg van de wandeling liep ze al keurig aan de lijn.

Ruva heeft vrij snel door wie leuk is en minder leuk is. Zo kwam er, tijdens een pauze langs de snelweg, een wat vreemd typetje te dichtbij de auto, nou die werd even flink aan geblaft.


Ze heeft de hele weg zoals op de foto in de auto gezeten. Heel rustig. Tijdens de pauzes onderweg wilde ze niet plassen maar nu heeft ze net een hele grote plas in de tuin gedaan.
Op advies van R., om haar in huis zindelijk te krijgen, gaat ze vannacht wel de bench in. Ik slaap bij haar op de bank de komende dagen. Als ze redelijk zindelijk is mag ze mee naar boven. Ik heb haar  brokken gegeven in de bench en toen ging ze er zo in. Dat ze niks kent is ook duidelijk als je gaat eten. Ze eet haast je brood uit je hand. M. had even wat friet gehaald en toen die  in huis terug  kwam sloeg Ruva flink aan.

Update 7 maart

Het is helemaal goed gegaan vannacht.
Om half 6 had ze haar enige en dus laatste plas gedaan. Ik heb haar om 9 uur in de bench gedaan. Dat vond ze eerst wel heel spannend. Beetje hijgen en piepen. Ik lag op de bank tegenover haar en heb haar 2x wat gezegd. Ze berustte zich erin ging liggen en heeft de hele nacht als een roosje geslapen.
Om 6 uur zijn we eruit gegaan omdat mijn andere guppy wakker was. Ze heeft direct plasje gedaan om half 7 heeft ze eten gehad, ze schrokt wel erg. Naar buiten gedaan toen heeft ze gepoept.

Ze wil ook graag binnen zijn, ligt rustig en veel te slapen. Gaat eigenlijk heel goed. Ze is echt slim en maakt het je graag naar de zin. Vanmiddag gaan we lekker in de tuin bezig en gaan we nog fijn met balletje gooien.
Voor nu 2 tevreden hondje en een tevreden baasje.

Update 9 maart

Het gaat Helemaal goed. Slapen gaat prima in de bench. Zindelijkheid gaat goed. Ze geeft niet aan maar kan 't wel op commando.
Ze is rustig in huis heeft wel last van buikpijn haar darmen spelen denk ik wat op. Ze laat veel scheetjes vooral s avonds. Omschakeling voer stress alles samen.

Ze is gek op balletjes echt geweldig. Dat kan ik straks met de training ook goed gebruiken. Wel verlatingsangst een elastiekje aan mijn been. Maar daar werk ik aan. Dat ze niet de hele tijd achter me aan mag lopen door het hele huis.
Naar andere mensen toe is ze in huis heel vriendelijk. Buiten is ze heel onzeker naar mensen en eigenlijk van alles. Kortom ik mag niet mopperen. Ze kan al zitten en hier begint ook al te komen.

Happy baasje en 2 happy honden


Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019