Update 16 november:

Het gaat geweldig goed met Chico bij zijn nieuwe baas. Zo goed dat hij heeft besloten dat Chico bij hem blijft!

Goedemorgen,
De training werpt zijn vruchten al af. Hij is een stuk rustiger. Kan hem nu weg duwen zonder uitval naar mij. Wel beetje gegrom, maar verder niets. Hij heeft 's avonds zijn plekje gevonden in zijn binnen hok. Laat hem ook in huis liggen hoor. De laatste wandeling ligt hij buiten. Gaat perfect. Binnen ligt hij lekker rustig. Hoef maar te zeggen: "ga plaats" en hij blijf mooi liggen.
Net nog gewandeld met zijn "prooi" gegooid, komt hij mooi terug brengen. Het eerste stuk aan de riem en daarna los. Hij luistert goed. Ik ben zo blij. Ik heb er een fijne hond aan.

De  buren zijn ook blij! Weer een waker in rij. Al 33 jaar honden gehad weinig of geen inbraken in de straat. ( Denk dat ik maar bewakingsgeld ga vragen ??)


Update 14 november:

Eerste aanvaring met Chico is een feit. Vanochtend slipte hij door de deur linea recta naar de bank. Meneer wilde hem daaraf hebben, Chico grommen en wilde in de aanval totdat meneer hem meelokte met een koekje van de bank af, toen was het ok.
Dit soort situaties bij zijn vorige eigenaars volledig uit de hand lopen.

Chico is een hond die een duidelijke baas nodig heeft maar wel met "zijden" handschoentjes aangepakt moet worden. Bij hard aanpakken gaat ie in de aanval, bij niet duidelijke regels gaat hij de leiding overnemen.

Er is een afspraak voor castratie gemaakt.


Update 11 november:


De kennismaking is vanochtend goed verlopen. Ze zijn eerst een stuk gaan wandelen waarop de belangstellende de baasjes op een gegeven moment heeft weggestuurd en zelf verder is gegaan met Chico. Dat ging goed!

Chico trekt enorm met een gewone halsband. Chico is een hond die niet te hard aangepakt moeten worden, want dan haalt ie uit.  Afspraak is gemaakt dat als het niet lukt Chico naar hen terug gaat.

Chico heeft de kennel en schuur al ge´nspecteerd, paar brokjes die daar in stonden opgegeten, water gedronken en ligt nu op de mat buiten
.Omschrijving door de eigenaar:

Chico is een hele lieve hond, zit het liefst bij je op de bank. Tegelijk ook een hele pittige hond die een echte leider nodig heeft.

Voor Chico zoeken we dan ook iemand die hem duidelijke leiding geeft, ervaring met bouviers heeft, maar tegelijk ook iemand die hem de aandacht kan geven die hij nodig heeft. Gezin met kinderen lijkt ons niet geschikt.

Chico
Naam
Chico
Geboortedatum:
van juni 2011
Geslacht:
Reu
Ras
Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
ę Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019