Helaas komen we  ook schrijnende gevallen tegen zoals Nova.
Nova is een teef van 9 jaar op 5 januari samen met Jelle naar Mascha gebracht is.
Ze was helemaal vies en vervilt. Ontzettend bedankt Dries Van de Bunte voor het kosteloos scheren, knippen en wassen. Je bent een topper!

Ze logeert nu even bij Mascha en zaterdag komt er een potentieel nieuw baasje voor haar langs!

Nova
Naam
Nova
Geboortedatum:
7 jaar
Geslacht:
teef
Ras:
Bouvier
6 januari is Mascha met haar naar de dierenarts geweest.
Nova is ziek.
Ze heeft een open baarmoederontsteking, mammatumoren (melkklierkanker) en meerdere bulten op haar lichaam die de dierenarts niet vertrouwt.

Ze heeft een antibioticakuur en pijnstillers gekregen, maar is NIET meer te opereren. Dit zou een te zware ingreep voor haar zijn. De potentiële nieuwe baas die we voor Nova hadden is te veel van huis om haar de aandacht te geven die ze nu verdient.
Op  faceboek hebben we een oproep gedaan waarin we aangegeven hebben dringend op zoek te zijn naar een adres waar ze haar laatste dagen, weken, maanden door mag brengen.

Ze is erg lief en aanhankelijk en op dit moment absoluut nog heel happy!
We zoeken een adres waar meestal iemand thuis is waardoor ze zoveel mogelijk zorg en aandacht kan krijgen. Andere honden zou eventueel wel kunnen, maar bij mij (Mascha) thuis is ze erg dominant tegen mijn eigen honden. Hoe ze bij katten is weten we niet.

Wij zullen uiteraard de nota’s van de dierenarts voor medicatie, uiteindelijke euthanasie en crematie betalen. Alle zorg vindt in overleg met ons plaats en we willen er alles aan doen om haar leven in ieder geval op het laatst zo fijn mogelijk te laten verlopen.

Dat heeft deze lieve meid zo ontzettend verdiend!
Het bericht werd veel gedeeld en al heel snel kregen we aanmedelingen van mensen die Nova wel in huis wilde nemen.

UPDATE 8 Januari

Vandaag was de kennismaking en die is goed verlopen. Mevrouw ging lekker bij Nova op de grond zitten. Nova kwam meteen voor een aai. Nova is dol op aandacht.
Alles is goed doorgesproken.

Nova is verhuisd.
We zullen ongetwijfeld nog veel van haar horen!

Namens het hele team BEDANKT dat je Nova is huis hebt willen nemen om haar nog een fijne tijd te geven.
Update 20 januari

Het verhaal van Nova heeft nog een zeer onverwachte wending gekregen.
Even nadat Nova opgehaald is kwamen wij er, via haar chipnummer bij de Raad van Beheer, achter dat Nova niet de hond is die de oude eigenaar gezegd had die ze was. Volgens haar chip is ze niet 9 maar 7 jaar en heeft ze niet de naam die wij hadden doorgekregen van de oude eigenaar.
Ze blijkt ook nog grootst mogelijke waarschijnlijkheid bij haar nog heel jonge pup weggehaald te zijn.
Hier kunt u lezen wat er gebeurd is.

Nova doet het op haar nieuwe adres heel goed en wordt erg in de watten gelegd. Ze wordt elke dag wat vrolijker en van alle kanten ondersteund. Homeopathie, rust en veel liefde.

Inmiddels is de nieuwe baas met Nova voor controle bij haar eigen dierenarts geweest. Deze dierenarts heeft haar onderzocht en daar bleken de mammatumoren en onrustige baarmoeder verdwenen. Raar, maar wel goed nieuws. Helaas lijkt één van de bulten op haar zij waarschijnlijk wel een kwaadaardige tumor te zijn. Die bult wordt, samen met de andere bulten, later weggehaald.

Ze eet nu vers vlees en haar vacht begint al weer te groeien.
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019