Update 30-09-2018

Vanwege het plotselinge overlijden van zijn bazin door ongeval werd er voor Smokey een nieuw thuis gezocht. Smokey heeft twee weken bij een van onze opvangadressen gzeten. Mascha is een aantal keer bij hem geweest om met hem te wandelen en een beetje te trainen.

De kennismaking vorige week is goed verlopen. Smokey heeft wat moeite met onbekende mensen, maar van de belangstellende nam hij meteen koekjes aan. Ook vandaag was het meteen goed.

In de auto heeft hij zich prima gedragen gedurende de lange reis. Hij is nu heel druk. we laten hem lekker racen zodat de meeste spanning en energie eruit is.

Omschrijving door de huidige eigenaar:

Smokey is een beetje eigenwijs en autistisch maar erg grappig en lief. Als je hem wilt aanhalen, loopt hij soms weg. Lig je met meerderen op de bank, kan het zijn dat hij bovenop je ploft. Hij wil graag met andere honden spelen, als het maar geen kleine zenuwachtige keffers zijn. Hij laat zich lief aaien door kleine kinderen e.d. en wordt graag aangehaald en is ook lief en voorzichtig naar puppies.

Hij ligt het liefste ergens op de grond en soms op de bank. Weet dat hij lief moet zijn als wij eten en pas daarna wat krijgt (zondekoekje of droog stukje brood, of frietje). Hij kan de hele dag alleen zijn en maakt niets kapot en zal niet janken of blaffen, alleen even als hij waaks is en iemand langsloopt of een hondje dat hij niet mag langskomt of hoort.

Wanneer er bezoek komt dat hij niet kent duurt het wel even voordat hij niet blaft, omdat hij ons wil bewaken. Mannen/jongens moeten echt zijn vertrouwen winnen, vrouwen/meisjes laat hij snel toe en wil hij altijd bij zijn. We zijn bang dat hij als pup misschien weleens een schop heeft gehad, omdat hij weleens gromt als je per ongeluk dicht met je (blote) voet bij hem in de buurt komt.

Hij is altijd vriendelijk en blij en zal alleen wanneer je een teenslipper of pantoffel laat slingeren, deze kapot maken. Hij springt alleen even tegen je op als hij bv. een halve dag alleen is geweest maar als je dan zegt ZIT en een koekje geeft als beloning, is het goed. Na lang alleen zijn en bij thuiskomst moet je hem wel wat aandacht of een aai geven of even met de bal spelen, want als je rustig wilt zitten zal hij misschien even een dekentje/kussen uit zijn mand of de bank trekken.

Hij ligt/rent graag in de tuin en wanneer ik binnen ben is hij daar en wanneer ik buiten ben komt hij erbij liggen. Hij speelt graag met een balletje, maar zal hem eerst eigenwijs bij de stoel naast of tegenover je neerleggen en wanneer je hem negeert/de andere kant uitkijkt, legt hij hem wel bij je voet. Poepen zal hij altijd in het gras en nooit op de stoep doen.

Smokey
Bouviersupporters
Naam
Whiskey
Geboortedatum:
van september 2015
Geslacht:
reu
Ras:
Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019