Omschrijving door de huidige eigenaar:

Spike is een super lieve knuffel hond die graag bij je wil zijn. Maar die ook veel energie heeft.
Hij heeft leiding nodig van zijn baas. Deze moet consequent zijn. Dat geeft Spike zekerheid.
Hij is in oktober 2017 2 jaar geworden, dus nog volop in zijn “jeugdjaren”.

Een gezellig hondje dat graag aandacht wil. Kan onrustig zijn wanneer hij mensen voorbij ziet lopen,fietsen,rijden. Gaat blaffen, heen en weer rennen. Laten hem dan buiten en blaft daar verder. Wil dan gauw weer naar binnen, om weer bij het raam te kijken enz. We hebben de vitrage dicht zodat het zicht minder is en dus minder prikkels.

Met heel veel moeite hebben we besloten om voor Spike een andere baas te zoeken.
We hebben twee Bouviers Kazan van 5 jaar en Spike van 2 jaar.
Kazan en Spike hebben elk hun eigen karakter. Kazan is zeker, goedmoedig en tolerant. Spike is onzeker, trainbaar, werklustig en vaak op zoek naar actie.

Spike kwam als pup bij ons. Het eerste jaar waren er weinig problemen tussen de honden, wel wat spanningen. Inmiddels is er een dik jaar een strijd aan de gang, wat inmiddels heeft geresulteerd in diverse gevechten.

Spike heeft na een operatie aan zijn rechterschouder( zat een klein uitstekseltje wat weg geschrapt is) veel rust moeten houden. Zat dus de hele dag in de bench, en ging er alleen uit voor weinig beweging en zijn behoefte. Dit bracht frustratieagressie met zich mee, maar ook de boodschap van “belangrijk” zijn.
Inmiddels is het zien van elkaar al voldoende om te gaan vechten. De aanwezigheid van ons versterkt dit. Het gaat om de rangorde, frustratie en competitie.

Nu kunnen dus de honden niet meer in één ruimte zijn. Dat betekent dat ze elk aan een kant van de deur zitten, De één in de huiskamer de ander in de gang. Dus spanning bij de deur! We wisselen het regelmatig om zodat ze ook in de huiskamer kunnen zijn. Maar deze spanning is ook bij de gezinsleden aanwezig omdat de deur altijd gesloten moet zijn. En we moeten constant alert zijn. Dit voelen de honden ook aan.
Dit is niet het leven dat we onze honden gunnen. Ze horen vrij bij ons rond te kunnen lopen. En de hele dag opgesloten te zitten is geen gewenst hondenleven.

We hebben van alles geprobeerd, Spike heeft een implantaat gehad om de hormonen stil te leggen om te kijken of het beter is dat hij gecastreerd wordt. Maar dit geeft geen resultaat.  Er is een gedragtherapeut bij geweest. Met haar en de dierenarts hebben we ons besluit besproken, ook al gaat het ons aan het hart, maar dit kan niet langer zo.


Wij gunnen hem een liefdevolle plek waar hij zichzelf kan zijn, en vrijheid heeft om lekker zijn energie kwijt te kunnen.
Spike
Update

Donderdag 15 maart was de kennismaking tussen Spike en de nieuwe baasjes. De klik was er en hij is direct meegegaan.
Naam
Spike
Geboortedatum:
van oktober 2015
Geslacht:
reu
Ras:
Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019