4 november
De ontmoeting is goed gegaan, dus Zoro is meegegaan. Het gastgezin is wel verdrietig, maar vinden dat hij bij deze mensen beter op zijn plek is.

Berichtje van de nieuwe baasjes

Drukke dag gehad, gelukkig mooi weer.
Wat een geweldige reus is Zoro.
We hebben hem opgehaald en toen we thuis kwamen zijn we meteen een rondje langs de paarden gelopen met hem, ging uitstekend, helemaal niet uithalen. Binnen gaat het ook goed. Alleen Maus doet lelijk naar Zoro en deze vertrekt geen spier( zo lief) Maus krijgt van mij wel een correctie. 
Zoro heeft zelfs met R. aan de fiets gelopen. Dit ging ook heel netjes en goed.
We zijn super blij met onze reus Zoro.
31 oktober

Zoro is gereserveerd. Dit weekend is de kennismaking.

29 oktober

Zoro is inmiddels bij de dierenarts geweest.
Hij weegt 48,8 kg ! Zorro vond het auto rijden erg spannend. Was blij er uit te mogen.
Hij had inderdaad een achterstand met zijn inentingen, dus werd geint, en de laatste volgt over 3 weken.
Wat betreft zijn diverse bultjes, je kunt niet zien/voelen of het vetbultjes of iets anders is. Je zult ze dan toch een voor een moeten puncteren wil je daar zekerheid over krijgen. Dit nu voor even gelaten.
Verder mag hij afvallen, het zou mooi zijn een kilo of 8. Dat zou ook beter voor zijn gewrichten zijn. Hij loopt nu met momenten mank na inspanning tijdens en na de wandeling.
Zijn diverse bijtwondjes laten we mooi indrogen.

Dierenarts was zeer tevreden, Zoro deed het keurig !!!!

Zoro kan helaas niet bij hen blijven. Ze vinden het echt heel erg, vooral omdat het hem zo gegund is, maar in hun gezin is hij niet op zijn plek. Hij plast alles onder, vooral als hij even alleen moet zijn. Zelfs al is het even naar boven om de kinderen naar bed te brengen bijvoorbeeld. Ze hebben een bench geprobeerd. Hij gilt en blaft dan alles bij elkaar.
Hij is constant onrustig, wil op onderzoek uit. Ze zeggen misschien willen we hem teveel veranderen voor een hond van 9. Hij mag niet in huis plassen, moet aan een riem leren lopen, in de auto, rustig op een mat liggen etc
. Alleen buiten wil hij ook niet, samen met hun hond wel.

22 oktober

Vandaag een bewust thuis dagje gehad.
Zodat iedereen eventjes kan wennen, zowel de honden en de kinderen. Ging prima !!!
Zorro is echt geweldig sociaal, naar mens & dier toe. En een knuffelbeer.

Klein min puntje blijft dat Zoro zijn territorium blijft aangeven met kleine plasjes, zowel binnen als buiten . Maar goed we blijven oefenen. We begrijpen heel goed dat hij uiteraard op het erf overal zijn behoefte kon doen . En niet afhankelijk was van uitlaten enzo. En het territorium afbakenen hoort er ook bij.

Corrigeren doen we met stem verheffen en Zoro foei te zeggen. Hij reageert daar niet echt op, maar we blijven oefenen. We brengen hem niet meer naar buiten op het echte gras, want het is echt afbakenen van, niet dat hij echt moet plassen. Tijdens de uitlaat rondes plast en poept hij verder keurig.

Het is ook een beetje aftasten zowel voor Zoro als ons, maar ik vermoed dat hij niet zoveel basis commando’s heeft geleerd. Behalve zit. Maar ook daarmee gaan we oefenen. We zijn nu druk doende met het plas gebeuren en het aan de riem leren lopen. Daar hebben we even onze handen vol aan!

Soms zoekt hij onze hond nog even op. Die wil dat niet altijd, maar dat lossen ze zonder problemen op, en zonodig corrigeren we even door Zoro uit de modus te halen.

We mogen echt niet klagen, iedereen doet het keurig !!!!

Morgenochtend probeer ik hem in de auto te krijgen voor het bezoek aan de dierenarts. Ik denk dat de weegschaal morgen tegen de 50 kilo gaat aanwijzen !
 
Zoro
Naam
Zoro
Geboortedatum:
van augustus 2009
Geslacht:
reu
Ras:
Bouvier
Omschrijving door huidige eigenaar:

Vanwege tijdgebrek wordt er voor Zoro een nieuw thuis gezocht.
Zoro is waaks, erg lief voor kinderen en volwassenen.
Hij speelt graag, is erg actief en makkelijk. Hij luistert uitstekend.
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2019